Het privacybeleid van Medipim

Contact informatie:

MEDIPIM CVBA (hierna: “MEDIPIM”)
Eigenlostraat 1
9100 Sint-Niklaas
België
Ondernemingsnummer: (BTW-BE) 0545.879.079

E-mail: info@medipim.be
Telefoonnummer: +32 (0)479 65 67 32

Waarom deze privacyverklaring?

Iedere persoon (hierna de “Bezoeker”) die de website www.medipim.be (hierna de “website”) bezoekt of gebruik maakt van het Platform (hierna de “Gebruiker”), stelt bepaalde persoonlijke data ter beschikking. Deze persoonlijke data is informatie die MEDIPIM toestaat je te identificeren als natuurlijke persoon, ongeacht of we dit daadwerkelijk doen. Je bent identificeerbaar van zodra het mogelijk is om een direct of indirect verband te creëren tussen één of meer gegevens en jou als natuurlijke persoon. Naar de Bezoeker of Gebruiker kan ook verwezen worden als de “Betrokkene”.
We gebruiken en verwerken jouw persoonlijke gegevens enkel in overeenstemming met de GDPR en andere relevante wetsbepalingen. Iedere verwijzing in deze Privacyverklaring naar de GDPR is een verwijzing naar de Verordening van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens (of General Data Protection Regulation).
Via deze Privacyverklaring wordt de Betrokkene op de hoogte gebracht van de verwerkingsactiviteiten die MEDIPIM doorvoert of kan doorvoeren met zijn persoonsgegevens. MEDIPIM behoudt het recht om deze Privacyverklaring te allen tijde aan te passen. Elke substantiële wijziging zal duidelijk gemeld worden aan de Betrokkene. We raden aan dit document regelmatig te raadplegen.
Wie verwerkt de persoonsgegevens?

2.1. Verwerkingsverantwoordelijke

MEDIPIM bepaalt alleen of in samenwerking met anderen welke persoonsgegevens worden verzameld, alsook het doel en de middelen voor de verwerking van deze persoonsgegevens. Bijgevolg is MEDIPIM een “verwerkingsverantwoordelijke” in de zin van de GDPR.


MEDIPIM heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens van haar Bezoekers en Gebruikers te beschermen. MEDIPIM maakt gebruik van verschillende adequate beveiligingstechnologieën en –procedures om jouw persoonsgegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik of openbaarmaking. MEDIPIM zorgt ervoor dat de aangeleverde persoonsgegevens veilig bewaard worden in een gecontroleerde omgeving.

2.2. Verwerker(s)

MEDIPIM doet beroep op zorgvuldig geselecteerde “gegevensverwerkers” voor de verwerking van de persoonsgegevens van haar Bezoekers en van haar Gebruikers. Een verwerker is een natuurlijke persoon of rechtspersoon die persoonsgegevens verwerkt op vraag van of in naam van de verwerkingsverantwoordelijke. De verwerker is verplicht de veiligheid en vertrouwelijkheid van de persoonsgegevens te verzekeren. De verwerker handelt steeds volgens de instructies van de verwerkingsverantwoordelijke.


MEDIPIM doet beroep op de volgende categorieën van “verwerkers”:

  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor marketingdoeleinden;
  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor ICT-technische ondersteuning en hosting;
  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor administratieve doeleinden;
  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor communicatiedoeleinden;
  • Bedrijven die ingeschakeld zijn voor analytische doeleinden;
  • Bedrijven die we ingeschakeld hebben voor betalingsdoeleinden.

Met het oog op een maximale bescherming van persoonsgegevens van de Betrokkenen heeft MEDIPIM de nodige afspraken gemaakt met deze “verwerkers” om er voor te zorgen dat zij dezelfde hoge standaarden toepassen als MEDIPIM zelf.

Op welke juridische basis worden mijn data verwerkt?

In overeenstemming met de GDPR, verwerken wij persoonlijke gegevens op basis van volgende juridische gronden:

  • Op basis van de uitvoering van de overeenkomst zoals overeengekomen met de Bezoeker of Gebruiker, of de uitoefening van pré-contractuele stappen genomen op aanvraag van de Betrokkene; of
  • Op basis van het gerechtvaardigd belang van MEDIPIM om onder andere de Betrokkene te kunnen helpen na het invullen van het contactformulier op de Website; of
  • Op basis van toestemming door het uitdrukkelijk aanvaarden van deze Privacyverklaring; 
  • Op basis van het voldoen aan wettelijke of regulerende bepalingen, met betrekking tot het beheer van de contractuele relatie met de Betrokkene, in het bijzonder de facturatie;
  • Op basis van ons gerechtvaardigd belang voor het versturen van direct marketing.

Welke persoonsgegevens worden verwerkt?

MEDIPIM verbindt zich ertoe enkel de gegevens te verzamelen en te verwerken die ter zake dienend zijn en noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor zij zijn verwerkt.

Hoeveel en welke persoonsgegevens MEDIPIM over jou verzamelt, is afhankelijk van jouw gebruik van de Website, het Platform en je relatie met MEDIPIM of het gebruik van haar dienstverlening. De verzameling van persoonsgegevens zal uitgebreider zijn, hoe intensiever je gebruik maakt van onze Website en onze online dienstverlening via het Platform. Over het algemeen zullen Gebruikers meer persoonsgegevens vrijgeven dan Bezoekers. Concreet verwerken wij volgende categorieën persoonsgegevens (niet-exhaustief). MEDIPIM verzamelt geen medische gegevens.

Gebruikers:

  • Je voornaam en familienaam
  • Je e-mailadres
  • Je locatie
  • Je telefoonnummer
  • Je IP adres
  • Overige persoonsgegevens die we nodig hebben voor onze dienstverlening 
  • 
Alsook: 
  • Je bedrijfsnaam
  • Je ondernemingsnummer

Bezoekers:

  • Je voornaam en familienaam
  • Je e-mailadres
  • Je telefoonnummer
  • Elektronische identificatiegegevens

Voor welke doeleinden worden mijn persoonsgegevens gebruikt?

MEDIPIM verzamelt jouw persoonsgegevens om iedere Bezoeker of Gebruiker een veilige, optimale en persoonlijke ervaring te bieden. De verzameling van persoonsgegevens wordt verder uitgebreid naarmate de Bezoeker of Gebruiker intensiever gebruik maakt van de Website en onze online dienstverlening.
Gegevensverwerking is essentieel voor de werking van de Website en de daarbij horende diensten. De verwerking gebeurt uitsluitend voor volgende welbepaalde doeleinden:

Gebruikers:

  • Klantbeheer: klantenadministratie, facturatie, ondersteuning en klachtenbewaking. 
  • Gepersonaliseerde marketing in reclame. In dat geval heeft de Gebruiker steeds het recht zich hiervan uit te schrijven.

Bezoekers:

  • Het beantwoorden van informatievragen via het contactformulier op de Website
  • Gepersonaliseerde marketing en reclame indien de Bezoeker hiermee uitdrukkelijk heeft ingestemd. In dat geval staat het de Bezoeker te allen tijde vrij zijn toestemming in te trekken. 

Verder kunnen de persoonsgegevens van de Betrokkene ook aangewend worden voor volgende doeleinden:

  • Beheer van geschillen.
  • Bescherming tegen fraude en overtredingen.

Bij een bezoek aan de website van MEDIPIM worden er enkele gegevens ingezameld voor statistische doeleinden door middel van cookies. Dergelijke gegevens zijn noodzakelijk om het gebruik van onze website te optimaliseren. Deze gegevens zijn: IP-adres, vermoedelijke plaats van consultatie, uur en dag van consultatie, welke pagina’s er werden bezocht. Wanneer je de website van MEDIPIM bezoekt verklaar je je akkoord met deze gegevensinzameling bestemd voor statische doeleinden zoals hierboven omschreven.

MEDIPIM verzamelt in geen geval gevoelige persoonsgegevens, zoals gegevens over jouw ras, politieke opvattingen, gezondheid, godsdienstige en andere geloofsovertuigingen, seksuele geaardheid of enige andere gegevens die als gevoelig bestempeld worden door de GDPR.
De Bezoeker verschaft steeds zelf de persoonsgegevens aan MEDIPIM en kan op die manier een zekere controle uitoefenen. Indien bepaalde gegevens onvolledig of ogenschijnlijk incorrect zijn, behoudt MEDIPIM zich het recht voor bepaalde verwachte handelingen tijdelijk of permanent uit te stellen.

Wie ontvangt jouw persoonlijke data?

Jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt voor intern gebruik binnen MEDIPIM uitsluitend. Jouw persoonlijke gegevens zullen niet verkocht worden, doorgegeven worden of gecommuniceerd worden aan derde partijen, behalve indien u ons vooraf expliciete toestemming gaf of wanneer de doorgifte noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst of wettelijk verplicht is.

MEDIPIM heeft alle juridische en technische voorzorgen genomen om toegang en gebruik van data zonder toestemming te vermijden.

Hoelang bewaren we uw data?

Jouw gegevens worden bewaard zolang dit nodig is om de vooropgestelde doelen na te steven. Ze worden verwijderd uit de databank wanneer ze niet langer nodig zijn om deze doelen na te streven of indien de Betrokkene geldig zijn recht tot verwijdering van de gegevens uitoefent.

Wat zijn mijn rechten?

Jouw persoonlijke gegevens worden steeds verwerkt voor legitieme doeleinden, zoals uitgelegd in punt 5. Zij worden verzameld en verwerkt op een gepaste, relevante en proportionele wijze, en worden niet langer bewaard dan noodzakelijk om de vooropgestelde doelen te bereiken.

Recht op inzage

Indien je jouw identiteit kan bewijzen, verkrijg je het recht om informatie te verwerven over het verwerken van jouw gegevens. Aldus heb je het recht de doeleinden van verwerking, de categorieën betreffende de gegevens, de categorieën van ontvangers waarnaar de gegevens worden gestuurd, de criteria die de periode van gegevensbewaring bepalen en de rechten die je kan uitoefenen met betrekking jouw gegevens.

Recht rectificatie van persoonsgegevens

Inaccurate of onvolledige informatie kan verbeterd worden. Het is vooreerst de verantwoordelijkheid van de Bezoeker om de nodige aanpassingen door te voeren. Men kan zich ook tot ons richten met een verzoek tot wijziging.

Recht op het wissen van uw persoonsgegevens

Je hebt tevens het recht om de verwijdering van jouw persoonsgegevens te bekomen, in volgende gevallen:

  • Jouw persoonsgegevens zijn niet langer nodig voor het vooropgestelde doel;
  • Je herroept je toestemming tot verwerken van jouw gegevens en er is geen enkele andere wettelijke grondslag tot verwerken van jouw gegevens;
  • Je hebt rechtmatig je oppositierecht uitgeoefend;
  • Jouw gegevens zijn onrechtmatig verwerkt;
  • Jouw gegevens dienen verwijderd te worden door een wettelijke verplichting.

Het verwijderen van gegevens is voornamelijk gerelateerd aan zichtbaarheid; het is mogelijk dat de verwijderde data tijdelijk blijven opgeslagen.


Recht op beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens

In sommige gevallen heb je het recht om beperkingen van de verwerking van jouw persoonsgegevens te vragen. Dit geldt zeker in geval van een geschil met betrekking tot de accuraatheid van gegevens, als de gegevens noodzakelijk zijn in het kader van een juridische procedure of gedurende de tijd noodzakelijk voor MEDIPIM om vast te stellen dat je geldig je recht tot verwijdering kan uitoefenen.


bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens

Je hebt het recht je te allen tijde te verzetten tegen het verwerken van jouw persoonlijke gegevens voor ‘direct marketing’ doeleinden. MEDIPIM zal ophouden jouw persoonlijke gegevens te verwerken tenzij het kan aantonen dat er dwingende wettelijke redenen zijn tot het verwerken die jouw recht om zich te verzetten overheersen.

Recht op gegevensoverdraagbaarheid

Je hebt het recht om de aan MEDIPIM verstrekte persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm te verkrijgen. Daarnaast heb je het recht om deze persoonsgegevens over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke tenzij dit technisch onmogelijk is.

Recht op het intrekken van mijn toestemming

Je hebt het recht om te allen tijde jouw toestemming in te trekken, bijvoorbeeld in het kader van direct marketing doeleinden.

Hoe kan ik mijn rechten uitoefenen?

Indien je jouw rechten wenst uit te oefenen, dien je een geschreven verzoek en bewijs van identiteit bij aangetekende brief aan MEDIPIM CVBA, Eigenlostraat 1, 9100 Sint-Niklaas of via e-mail aan info@medipim.be Wij zullen je zo snel mogelijk beantwoorden, niet later dan dertig (30) dagen na het ontvangen van uw verzoek.

Mogelijkheid tot het indienen van een klacht

Indien je opmerkingen of klachten hebt over de wijze waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan, verzoeken wij jou om deze eerst aan ons te melden. Op die manier kunnen we in onderling overleg tot een minnelijke oplossing komen.
Indien je, na deze melding, nog steeds niet tevreden bent met de verwerking van jouw persoonsgegevens door MEDIPIM, heb je het recht om klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. (https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be)

protected by reCAPTCHA
Google Privacy
Google Terms